– Per a la Fundació Blanquerna Clade representa una aposta per la vertebració d’un sector emergent, a més de les sinergies que suposa una relació estable amb les empreses del grup. Amb més de 7.000 estudiants, és present en els àmbits educatiu i psicològic, de l’esport, de la salut i de la comunicació a través de dues facultats i d’una escola universitària

Barcelona, 18 d’octubre de 2007.- El grup empresarial cooperatiu Clade ha fet públic aquest matí la incorporació de Fundació Blanquerna com a nou membre del grup. Fundació Blanquerna és una institució universitària referent a Catalunya que destaca per la seva metodologia pedagògica així com per la seva orientació humanística i social. Precisament aquest darrer valor, juntament amb la seva llarga vinculació amb el món empresarial a Catalunya, han estat decisius per a la incorporació de Fundació Blanquerna a Clade.

Des de la seva creació, l’any 2004, Clade ha adoptat una sèrie de compromisos que defineixen l’estratègia del grup: creixement empresarial, divulgació del model cooperatiu tot potenciant el concepte d’intercooperació, la voluntat de convertir-se en un agent social de referència i, també, el compromís de promoure la formació executiva i el creixement personal dels seus membres.

Aquest matí, Clade ha donat un pas endavant en aquest sentit, ja què incorpora a la seva organització la experiència formativa de Fundació Blanquerna i totes les sinergies que se’n poden derivar d’una institució que pivota a l’entorn del coneixement.

“L’economia social, amb les seves diverses formes jurídiques, ha donat peu a institucions que compaginen el conreu de valors com la responsabilitat social, el servei a les persones i la innovació amb una sòlida estratègia empresarial, que en garanteix la continuïtat en el temps. Per a nosaltres, Clade representa apostar per la vertebració d’un sector emergent, a més de les sinergies que suposa una relació estable amb les empreses del grup”, explica Lluís Font, director general de Fundació Blanquerna.

“La incorporació de Fundació Blanquerna al grup ens permet assolir dos objectius fundacionals: en primer lloc, esdevé un motiu de consolidació del nostre projecte empresarial cooperatiu i, en segon lloc, ens permet dotar al grup d’un equip humà altament preparat per definir les estratègies en l’àmbit de la formació i el coneixement que adoptarà el grup a mig termini”, explica Xavier López, director general de Clade. “Més enllà del creixement econòmic ens importa molt el creixement de les nostres persones. Aquesta és la nostra aposta: donar solidesa al creixement quantitatiu a través del desenvolupament personal”, conclou el director general de Clade.

En el capítol econòmic, la incorporació de Fundació Blanquerna permetrà també consolidar la massa crítica del grup. En aquest sentit, els ingressos de l’exercici 2006-2007 de la Fundació han estat de 32 milions d’euros. Pel que fa al nombre de treballadors es situa enguany a la xifra de 585 persones.

(…)

L’acord amb Fundació Blanquerna, sumat a la incorporació d’Escaler cooperativa del passat mes de juliol i a una última incorporació prevista per a finals de 2007, posaran punt i final des del punt de vista del creixement al Pla Estratègic 2005-2007 definit per Clade. Actualment, els seus responsables ja estan ultimant els detalls del nou pla estratègic 2008-2010.

Fundació Blanquerna

Fundació Blanquerna té els seus orígens en l’any 1948, amb la creació de l’Escola de Mestres. El 1988 es va constituir com a Fundació Blanquerna i anys més tard, el 1991, va ser cofundadora de la Universitat Ramon Llull, la primera universitat privada de Catalunya, reconeguda per unanimitat pel Parlament de Catalunya.

Actualment Fundació Blanquerna és present en els àmbits educatiu i psicològic, de l’esport, de la salut i de la comunicació a través de dues facultats i d’una escola universitària que segueixen una metodologia pròpia basada en el treball personalitzat (grups reduïts amb un tutor, el seminari, una assignatura pròpia de Blanquerna), l’experiència professionalitzadora (pràctiques obligatòries) i la formació humanística. Fundació Blanquerna és una institució sense ànim de lucre que destina els excedents pressupostaris a inversió en equipaments per als estudiants.

Els curs 2006 – 2007 ha registrat uns ingressos de 32 milions d’euros. Fundació Blanquerna ocupa actualment 585 persones, (433 professors i 152 d’administració i serveis) i ofereix formació a 7.060 estudiants.

Grup Clade

Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per les cooperatives i societats laborals Abacus, CTF-Serveis Sociosanitaris, Escaler, Escola Sant Gervasi, Fundació Blanquerna, Grup Qualitat, La Fageda, La Vola, Plana de Vic i Telecsal.