El Príncep d’Astúries visita La Fageda

Santa Pau, 28 de juny de 2007. A mitja tarda, SAR el Príncep d’Astúries, acompanyat pel Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, les autoritats locals i el seguici reial, han travessat la fageda d’en Jordà, immortalitzada pel poeta Joan Maragall, amb la intenció de conèixer els treballadors de la cooperativa que es troba a l’altra banda del bosc.

Són més de 200 socis i treballadors, el 70% dels quals pateixen algun tipus de discapacitat o malaltia mental. L’altra particularitat de la cooperativa és que elaboren “els millors iogurts del món”, tal i com va reconèixer el mateix president Montilla en la seva recent visita a la cooperativa. La Fageda ha esdevingut un referent d’empresa social, que gràcies a la seva activitat econòmica dóna treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

Després de visitar les instal·lacions de la cooperativa (una granja amb 400 vaques lleteres, un viver per a la reforestació i la planta de productes làctics) i de saludar els treballadors, el Príncep ha volgut fer-se una fotografia “de família” con amb tots ells i berenar l’excel·lent iogurt líquid de la casa amb coca d’Olot.

La inesperada visita ha estat també l’ocasió perquè Don Felipe inaugurés el nou Centre de Teràpia Ocupacional de La Fageda, un edifici rehabilitat que ha suposat una inversió de 600.000 euros, finançada per la Generalitat, la Diputació de Girona i las obres socials de Cajamadrid i Caixa Sabadell.

Abans de la visita a La Fageda, el Príncep ha menjat a Olot amb joves empresaris de Girona. Aquesta nit, en un concorregut sopar a un restaurant també d’Olot, el Príncep lliurarà els premis Garrotxí de l’Any.

La Fageda es membre fundador de Grup Clade, que agrupa les 9 principals cooperatives i societats laborals catalanes.

Més informació:

Albert Riera. T. 972 68 10 10 – M. 609 36 17 76

Arxius associats:

Príncep d’Astúries La Fageda [ 387,48 kb ]