GRUPQUALITAT, el primer grup immobiliari català de caràcter cooperatiu dedicat a la promoció immobiliària, ha finalitzat l’exercici 2005 amb una xifra de negoci consolidada de 42 milions d’euros, el 65% més que l’any anterior.

Pel que fa al resultat net consolidat, la xifra ha augmentat fins els 5 milions d’euros, davant els 1.9 milions d’euros registrats l’exercici 2004. En aquest sentit, cal recordar que durant el 2005 GRUPQUALITAT ha incorporat en la seva activitat el gruix de la construcció de la primera fase de l’Eixample de Mar a Vilanova i la Geltrú i ha lliurat 113 habitatges a diferents ciutats de Catalunya.

En el capítol d’inversions, aquestes també han augmentat fins els 81 milions d’euros, xifra que ha significat un increment del 36% respecte al 2004. Aquestes inversions directament o a través de societats participades han permès l’adquisició de sòl a les localitats de Calella, Sant Esteve de Sesrovires, La Seu d’Urgell i Vilanova i la Geltrú, que significaran la construcció de 336 nous habitatges.

GRUPQUALITAT té actualment en marxa 12 nous projectes immobiliaris que suposen la construcció i comercialització de 1.100 habitatges, principalment ubicats a les comarques de Tarragona, Girona, eix pirinenc i diverses localitats de la segona corona metropolitana de Barcelona. Aquest alt ritme d’activitat, així com el programa d’adquisició de sòl inclòs en el pla estratègic pel període 2004-2006, permet als responsables de GRUPQUALITAT fixar una previsió de la facturació superior als 65 milions d’euros per al 2006.

GRUPQUALITAT, juntament amb Caixa Manresa i Caixa Sabadell, promou l’operació immobiliària de L’Eixample de Mar (antiga fàbrica Pirelli), un dels projectes de remodelació urbana més rellevants a Catalunya, que significa la construcció de més de 1.100 nous habitatges a Vilanova i la Geltrú, amb una inversió superior als 200 milions d’euros.

GRUPQUALITAT és una de les 6 empreses fundadores de Grup Clade, el Grup Empresarial Cooperatiu, juntament amb les cooperatives i societats laborals Abacus, Ecotècnia, La Fageda, La Vola i Telecsal. Grup Clade preveu la incorporació de 4 noves empreses líders en els seus sectors d’activitat durant el 2006.