Ecotècnia, empresa dedicada a fabricar i operar aerogeneradors i energia solar, inaugurarà demà dissabte el parc eòlic de Centernac, a la localitat de Saint Arnac, als Pirineus orientals francesos. Es tracta del segon parc que la companyia instal·la a França després de la inauguració del complex de Dio et Valquières, al departament d’Hérault, al sud del país.

El parc de Centernac és fruit de l’acord entre Ecotècnia i la promotora Centernac Energie, filial de SPE (segona empresa elèctrica a Bèlgica) i Valeco-Eole (promotor francès).

Les instal·lacions consten d’un aerogenerador Ecotècnia 74 que alimentarà l’electricitat consumida per 1.500 llars a l’any i permetrà evitar l’emissió de 3.600 tones de CO2. Quan el vent arribi a 40 quilòmetres per hora, l’energia produïda pel parc assegurarà l’alimentació elèctrica de la pedrera i dels pobles de Lansac, Lesquerde i Saint Arnac.

Els aerogeneradors que comercialitza Ecotècnia estan tenint molt èxit a França, on la companyia està negociant diversos contractes, malgrat la lentitud amb què es desenvolupa l’energia eòlica al país gal.

La inauguració d’aquest nou parc suposa un pas més per consolidar un mercat a França que la companyia ja ha consolidat a Espanya, amb 52 parcs en explotació o construcció.

L’empresa, que enguany celebra el 25è aniversari, està integrada des de 1999 en Mondragón Corporación Cooperativa (MCC). Així mateix, des de finals de 2004 forma part de CLADE, el primer grup cooperatiu català. En l’actualitat, Ecotècnia es troba entre els deu primers fabricants d’aerogeneradors a escala mundial.