Un projecte de 4 alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Sant Gervasi ha estat seleccionat entre els 25 millors d’Espanya a l’Educaixa Challenge 21

EDUCAIXA-1030x1030Durant el segon trimestre del curs, els alumnes dels 2 grups d’economia de 4t d’ESO han estat treballant el projecte d’emprenedoria, utilitzant els materials proporcionats per La Caixa, a través de la seva proposta de l’Emprèn Challenge.

D’aquesta forma s’ha cercat de promoure el desenvolupament de la cultura emprenedora de l’alumnat, impulsant el seu creixement personal i potenciant la seva capacitat d’iniciativa, amb l’objectiu que siguin capaços de comprendre i generar oportunitats i projectes per millorar i transformar el seu entorn.

Aprofitant l’utilització d’aquests materials, es van formar equips de 4 alumnes.

A partir del treball desenvolupat en els programes EduCaixa de Joves Emprenedors, els equips poden presentar els seus projectes a l’EduCaixa Challenge i optar a dos premis formulats en forma d’experiències d’aprenentatge actiu, col·laboratiu i vivencial entre parells, amb el reconeixement de referents, el suport de mentors i una facilitació i acompanyament especialitzats. L’EduCaixa Challenge proposa un repte a l’alumnat i al professorat que els permet desenvolupar aprenentatges significatius i millorar les seves competències, aproximar-se a contextos professionals reals, conviure entre ells i contribuir a la millora social.

Un d’aquests grups, el format per la Daniela Ruiz, la Iris Guiteras, l’Ona Galián i l’Ingrid García, agrupades en el projecte “CONTEMASK”, va ser seleccionat per un Jurat, per participar en el Campus Virtual. Aquest campus consisteix en la participació en unes sessions d’aprenentatge intensiu i vivencial per part dels equips seleccionats i el professorat corresponent. Es combinen xerrades inspiradores, tallers d’aprenentatge actiu, dinàmiques lúdiques de convivència i treball autònom en equips per portar a terme el repte que se’ls plantegi. Han estat un dels 25 equips escollits a tota Espanya.

Els equips hauran d’anar acompanyats pel docent del centre educatiu, que serà el tutor del projecte presentat (en Joan Carles Gil). El Campus Virtual es celebrarà del 4 al 6 de maig de 2021 i es desenvoluparà en dies lectius i en horari de matí i tarda (entre les 9 i les 19 h aprox.), havent de tenir disponibilitat completa tant l’alumnat com el professorat per participar en totes les activitats programades.

Tot seguit, es pot observar la cronologia de fases del concurs.

Comments are closed.