lavola implantarà el segell Biosphere de sostenibilitat al sector turístic

lavola fomentarà el turisme sostenible als territoris on té presència mitjançant la implantació de la certificació Biosphere Responsible Tourism, promoguda per l’ITR, i que reconeix i certifica la indústria turística que ha fet de la gestió sostenible del turisme l’eix i centre de la seva activitat i que, per això, són exemples de sostenibilitat en el sector a nivell internacional. Biosphere és un programa de certificació reconegut pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC), i és l’únic i primer del món a ser GSTC-approved.

Els requisits exigits pels estàndards Biosphere s’agrupen fonamentalment en les següents àrees: La conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic, el desenvolupament econòmic i social de la comunitat local, la contribució de l’establiment a la qualitat de vida dels empleats, la conservació del medi ambient, i la satisfacció dels clients pel que fa a la seva implicació en el sistema i pel que fa a la qualitat del servei.

Actualment, el segell Biosphere Responsible Tourism disposa de referencials específics per a establiments i cadenes hoteleres, destinacions, cases rurals, càmpings, camps de golf, esdeveniments, rutes, atraccions turístiques, centres de turisme actiu, esdeveniments i transport turístic. Destinacions com Barcelona o Gijón ja han apostat per la certificació Biosphere, igual que companyies com Melià International Hotels o H10, així com nombroses empreses turístiques d’Espanya, Portugal, Mèxic o Xile.

El conveni, signat per Tomás Azcarate, president d’IRT, i Pere Baucells, director de clients i mercats de lavola, especifica que tant lavola com l’Instituto de Turismo Responsable duran a terme accions i programes destinats al desenvolupament sostenible a l’àmbit del turisme. Aquest desenvolupament es basa en els principis de compromís pel medi ambient, la sostenibilitat integral, la diversitat cultural, l’equitat, l’ètica i la responsabilitat social i la cooperació per a la convivència i la pau.

L’ITR és una organització sense ànim de lucre que manté un conveni de col·laboració amb la UNESCO i és un membre de l’Organització Mundial de Turisme de Nacions Unides (UNWTO) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC), recolzat per la United Nations Foundation i la UNEP.

lavola treballa des de fa més de 30 anys en l’àmbit de la sostenibilitat i té com a cor de negoci acompanyar els clients a assolir la sosteniblitat. En l’àmbit turístic ofereix solucions a les necessitats del sector en els camps de l’eficiència energètica i el canvi climàtic, la responsabilitat social i la qualitat ambiental per a empreses i destinacions, l’organització d’esdeveniments sostenibles, comunicació verda integral i educació per a la sostenibilitat per tal de fomentar un turisme més respectuós amb el medi, més ben posicionat i responsable socialment.

Comments are closed.