Lavola ha assistit a la 4a Conferència del Global Reporting Initiative (GRI) on s’ha llançat la nova guia G4

Del 22 al 24 de maig ha tingut lloc la 4a Conferència Global del Global Reporting Initiative (GRI) sobre sostenibilitat i reporting a Amsterdam. El punt principal de la conferència ha estat el llançament de la quarta generació de la guia per a l’elaboració d’informes de sostenibilitat, anomenada G4.

La nova guia G4 col·loca la sostenibilitat a un nivell més estratègic dins l’empresa i es basa en el concepte de materialitat, que farà que les organitzacions informants hagin de proporcionar només dades dels indicadors que siguin rellevants o materials pel seu negoci, centrant-se en els impactes econòmics, ambientals i socials que realment són importants. “Perquè els informes de sostenibilitat ajudin a desenvolupar negocis i mercats sostenibles, és necessari que ofereixin informació que sigui rellevant, fiable i transparent, i de fàcil accés”, va dir Ernst Ligteringen, director executiu de GRI.

La presència de Lavola a aquesta conferència li ha permès conèixer els últims avenços en temes relacionats amb la sostenibilitat i els informes de sostenibilitat, inclosa la vinculació d’aquests amb els informes integrats. A la sessió plenària d’obertura de la conferència, Ernst Ligteringen va posar de manifest que “el major problema que enfronten els negocis, la societat i la humanitat és la sostenibilitat”. Per això, durant els dies de conferència diversos ponents van fer una crida a les empreses a integrar la sostenibilitat en els seus models i pràctiques de negoci, i a elaborar informes de sostenibilitat com a part del procés.

Lavola és Organitzational Stakeholder (OS) de GRI des de l’any 2004 i des d’aleshores ha participat activament en el desenvolupament de noves guies i documents diversos elaborats per aquests organització.

Comments are closed.